Software Engineering NTA UGC NET Question Analysis P2 
 Q51➡ |  NTA UGC NET NOVEMBER 2017 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Having a separate testing phase after a build phase.
Show Answer With Best Explanation  Answer: IV 
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q52➡ |  NTA UGC NET NOVEMBER 2017 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    2,4,1,3
Show Answer With Best Explanation  Answer: II
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q53➡ |   NTA UGC NET NOVEMBER 2017  
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Regression Testing
Show Answer With Best Explanation  Answer: IV
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q54➡ |   NTA UGC NET NOVEMBER 2017 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Sequoia
Show Answer With Best Explanation  Answer: I 
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q55➡ |  NTA UGC NET NOVEMBER 2017 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    An ERP package implemented uniformly throughout an enterprise is likely to contain very flexible connections
Show Answer With Best Explanation  Answer: II 
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q56➡ |  NTA UGC NET NOVEMBER 2017 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Agglomerative method
Show Answer With Best Explanation  Answer: III 
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q57➡ |  NTA UGC NET NOVEMBER 2017 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    GSM/CDMA
Show Answer With Best Explanation  Answer: I 
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q58➡ |    NTA UGC NET JANUARY 2017 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    neither I nor II
Show Answer With Best Explanation  Answer: I 
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q59➡ |   NTA UGC NET JANUARY 2017 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    27,50,000
Show Answer With Best Explanation  Answer: IV
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q60➡ |    NTA UGC NET JANUARY 2017 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    10.2 months
Show Answer With Best Explanation  Answer: II
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q61➡ |   NTA UGC NET JANUARY 2017 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    all aspects of computer-based systems development, including hardware, software and process engineering.
Show Answer With Best Explanation  Answer: III
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q62➡ |   NTA UGC NET JANUARY 2017 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Production costs and scheduling
Show Answer With Best Explanation  Answer: III
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q63➡ |  NTA UGC NET JANUARY 2017 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Only S1
Show Answer With Best Explanation  Answer: II 
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q64➡ |  NTA UGC NET JANUARY 2017 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Proxy
Show Answer With Best Explanation  Answer: II 
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q65➡ |  NTA UGC NET AUGUST 2016 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    99.3%
Show Answer With Best Explanation  Answer: III
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q66➡ |  NTA UGC NET AUGUST 2016 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    prevent profitable marketing of the final product.
Show Answer With Best Explanation  Answer: II
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q67➡ |  NTA UGC NET AUGUST 2016 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Initial, Repeatable, Managed, Defined, Optimized.
Show Answer With Best Explanation  Answer: II
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q68➡ |   NTA UGC NET AUGUST 2016 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    72.5 person months
Show Answer With Best Explanation  Answer: III
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q69➡ |   NTA UGC NET AUGUST 2016 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    n 1 – n 2
Show Answer With Best Explanation  Answer: I 
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q70➡ |    NTA UGC NET AUGUST 2016 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    The maintenance of system.
Show Answer With Best Explanation  Answer: I 
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q71➡ |   NTA UGC NET AUGUST 2016  _ .
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    waterfall model
Show Answer With Best Explanation  Answer: II
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q72➡ |  NTA UGC NET AUGUST 2016 __  test cases.
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    2 k – 1
Show Answer With Best Explanation  Answer: III
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q73➡ |  NTA UGC NET JULY 2016 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Accuracy
Show Answer With Best Explanation  Answer: III
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q74➡ |  NTA UGC NET JULY 2016 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    1 – (S 1 / S 3 )
Show Answer With Best Explanation  Answer: II
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q75➡ |   NTA UGC NET JULY 2016 __ 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Waterfall Model
Show Answer With Best Explanation  Answer: III
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q76➡ |   NTA UGC NET JULY 2016  
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Coding
Show Answer With Best Explanation  Answer: II
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q77➡ |  NTA UGC NET JULY 2016 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    P + 2
Show Answer With Best Explanation  Answer: I 
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q78➡ |  NTA UGC NET JULY 2016 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Robustness
Show Answer With Best Explanation  Answer: IV
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q79➡ |  NTA UGC NET DECEMBER 2015 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Loosely coupled software on tightly coupled hardware and file sharing, respectively.
Show Answer With Best Explanation  Answer: III
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q80➡ |  NTA UGC NET  DECEMBER 2015 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    In white-box testing, the test cases are decided from the specifications or the requirements
Show Answer With Best Explanation  Answer: IV
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q81➡ |  NTA UGC NET DECEMBER 2015 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    “Function points” is one of the most commonly used size metric for requirements.
Show Answer With Best Explanation  Answer: III
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q82➡ |  NTA UGC NET DECEMBER 2015 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Fault leads to error and error leads to failure.
Show Answer With Best Explanation  Answer: IV
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q83➡ |  NTA UGC NET DECEMBER 2015 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Glass-boxing
Show Answer With Best Explanation  Answer: IV
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q84➡ |  NTA UGC NET JUNE 2015 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Abstraction
Show Answer With Best Explanation  Answer: III
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q85➡ |  NTA UGC NET JUNE 2015 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    both (A) and (B)
Show Answer With Best Explanation  Answer: IV
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q86➡ |  NTA UGC NET JUNE 2015 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Accuracy
Show Answer With Best Explanation  Answer: II
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q87➡ |  NTA UGC NET JUNE 2015 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Requirements reviews
Show Answer With Best Explanation  Answer: II
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q88➡ |  NTA UGC NET JUNE 2015 __ 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    both (2) and (3)
Show Answer With Best Explanation  Answer: II
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q89➡ |  NTA UGC NET JUNE 2015 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    All of the above
Show Answer With Best Explanation  Answer: IV
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q90➡ |  NTA UGC NET JUNE 2015 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    cohesion is functional and coupling is stamp type.
Show Answer With Best Explanation  Answer: I 
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q91➡ |   NTA UGC NET JUNE 2015 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    System testing
Show Answer With Best Explanation  Answer: I
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q92➡ |  NTA UGC NET JUNE 2015 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Incremental model
Show Answer With Best Explanation  Answer: I
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q93➡ |  NTA UGC NET JUNE 2015 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Modularity
Show Answer With Best Explanation  Answer: III
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
Show Answer With Best Explanation  Answer: III
 Q94➡ |   NTA UGC NET JUNE 2015 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    Both (2) and (3).
Show Answer With Best Explanation  Answer: III
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line 
 Q95➡ |  NTA UGC NET JUNE 2015 
i ➥   ii ➥  iii ➥   iv ➥    In PVM model, the message order is not preserved.
Show Answer With Best Explanation  Answer: IV
More Discussion Explanation On YouTube Learn Topic Wise Help-Line